Кумецът на Цветанов спечелил поръчки за 25 млн. лв., твърди Станишев

Кумецът на Цветанов спечелил поръчки за 25 млн. лв., твърди Станишев
През първите две години и половина от управлението на ГЕРБ кумецът на Цветан Цветанов Тодо Бояджиев е спечелил обществени поръчки за 25 млн. лв., твърди лидерът на БСП Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

През първите две години и половина от управлението на ГЕРБ кумецът на Цветан Цветанов Тодо Бояджиев е спечелил обществени поръчки за 25 млн. лв., твърди лидерът на БСП Сергей Станишев.

Един дребен предприемач от Хасковския регион става водеща строителна фирма. Много активен е в София и в Хасковска област. Неслучайно Цветанов връчва на Бояджиев наградата „Златен гвоздей" за 2010 г. Тази близост на Цветанов с Бояджиев е наистина златна," коментира опозиционният лидер, цитиран от БГНЕС.

Според него отношенията между Цветанов и Бояджиев са символ на „цялостната схема на ограбване на държавата и данъкоплатците от това управление и неговата върхушка".

Името на вътрешния министър Цветан Цветанов беше намесено в скандалната сделка с 29 дка дюни, защитени от „Натура 2000", в местността Кокала край Несебър.

Това стана след разкритието на сайта за разследваща журналистика „Биволъ", че дългогодишният му приятел и кумец Тодор Бояджиев е съдружник във фирмата, купила от земеделското министерство защитените дюни.

Собственикът на фирмата „Ти Ви Би" ООД Тодор Иванов Бояджиев, който преди две години е прехвърлил на Цветан Цветанов два от шестте му апартамента на занижени цени, се оказа съдружник с управителите на фирма „СЛЕ груп".

В края на 2012 г. пък стана ясно, че „СЛЕ груп" е придобила 29 дка дюни в Несебър за 4 млн. лв.

По-рано във вторник Цветан Цветанов коментира, че няма никакви притеснения от замесването на Тодор Бояджиев в сделката с дюните, защото не е давал „никакви индулгенции за никого".

„Комична е позицията на Цветанов, който не разбирал какъв е проблемът от гледна точка на неговите интереси," заяви лидерът на БСП Сергей Станишев във връзка с продължаващия скандал с дюните край Несебър.

„Корупционната схема на ГЕРБ в случая е, че държавата получава 1,140 млн. лв., а плюсовете за новия собственик и тези, които стоят зад него, е 52 млн. лв. Стойността на продукта с печалба е от минимум 35 млн. лв.," заяви той.

Сергей Станишев коментира и думите на премиера Бойко Борисов за неговия собствен брат.

„Брат ми е архитект, той няма нито една заменка и нито един квадратен метър по Черноморието. Той няма никакво участие във фирми, правили заменки по Черноморието или някъде в страната," категоричен беше той.

Сергей Станишев подчерта, че очаква лични атаки срещу себе си и семейството си, защото така действала „пропагандата на Гьобелс и на ГЕРБ".

Лидерът на левицата попита защо в началото на мандата на правителството на ГЕРБ е спряна поръчката за картографиране на черноморското крайбрежие.

„Тази процедура беше проведена от предишното правителство, но е спряна веднага в началото на мандата на ГЕРБ," каза още той.

Той не изключва внасянето на нов вот на недоверое в последния политически сезон от мандата на това правителство, но допълни, че темата ще бъде решена след референдума на 27 януари.

„Управляващите ни дават много поводи всеки ден за вот и има върху какво да се замислим и да формираме и внесем вот на недоверие", каза още Ангел Найденов.

От БСП коментираха идеята на СДС да започнат събирането на подписи за референдум за пушенето.

„СДС търси отчаяно някаква идентификация по тема, която е важна за хората, но това може да се реши с решение на Народното събрание много по-лесно," заяви Сергей Станишев.

#Сергей Станишев #председател на БСП #БСП #ГЕРБ #Бойко Борисов #премиер на България #Цветан Цветанов #Тодор Бояджиев #обществена поръчка #Несебър #Дюни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"