Заради дюните СДС поиска оставката на министър Найденов за шести път

Заради дюните СДС поиска оставката на министър Найденов за шести път
Мирослав Найденов провери строителството върху спорния терен на място. След установените нередности бяха отстранени двама чиновници. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

СДС иска оставката на земеделския министър Мирослав Найденов за шести път, обяви зам.-председателят на дясната партия Румен Христов.

Според сините оставките на нискостоящи чиновници в Министерство на земеделието не са достатъчни за решаването на казуса с дюните в Несебър.

„Всичко, което се е случило в този отрасъл, е по вина на министър Мирослав Найденов и ние за шести път искаме неговата оставка," обяви Румен Христов, цитиран от БГНЕС.

„Когато един министър не може да си подбира екип, не може да работи с администрацията си, показва, че той не може да се справи с това ведомство," продължи той.

Румен Христов припомни още, че един от големите проблеми, изтъквани във всички доклади за членството на България в Шенген, са корупцията и нерегламентирана държавна помощ.

„Какво друго, освен корупция и нерегламентирана помощ е продажбата на терен за 500 000 лева, като след това той е продаден за 4 млн. лв.," запита Румен Христов.

Скандалът с продажбата на 29 дка защитени от Натура 2000 дюни в местността „Кокала" край Несебър избухна в края на 2012 г.

На 7 януари заради него бяха уволнени директорът на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) Бисер Дачев и директорът на РИОСВ – Бургас инж. Бойчо Георгиев.

#Мирослав Найденов #министър на земеделието #Несебър #Дюни #Бисер Дачев #Бойчо Георгиев #Румен ХРистов #СДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници