Шефът на ДКЕВР обясни пропуските в имотната си декларация

Шефът на ДКЕВР обясни пропуските в имотната си декларация
Председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев обясни несъответствието в имотната си декларация пред Сметната палата за 2011 г. с аргумента, че покупката и продажбата на апартамент са станали в една и съща година. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев обясни несъответствието в имотната си декларация пред Сметната палата за 2011 г. с аргумента, че покупката и продажбата на апартамент са станали в една и съща година.

Според доклад на Сметната палата, публикуван в понеделник, шефът на енергийния регулатор не е декларирал покупка и продажба на апартамент с площ 168 кв. м и паркомясто с площ 17 кв. м в гр. Несебър, както и задължение към банка в размер на 90 000 евро, обезпечено с ипотека върху посочения имот.

„Имотът е купен през 2011 г. и е продаден в края на същата година, затова заявих, че нямам промени в имотното състояние, но явно е трябвало да обявя и всички действия, направени през тази година“, обясни Ангел Семерджиев.

Имотът е купен със средства от жилищен кредит от банка ДСК от 12 май 2011 г., но на 14 декември 2011 г. той го продава и изплаща и кредита.

„По кредита имаше наказателни лихви и аз съм ги включил в цената, на която съм продал имота“, добави Ангел Семерджиев.

„Всички плащания, правени в този период, са от банковата ми сметка, всичко е напълно ясно, прозрачно и проверимо“, увери той.

Още в понеделник Ангел Семерджиев коментира, че е взел решението за продажба на апартамента, тъй като на 23 ноември 2011 г. се е родила дъщеря му Александра.

„Продажбата е на цената, по която съм придобил имота със заема от банката и фактически нямам нито приход, нито разход освен платените такси, които не надвишават 2000 лв. Не съм декларирал тези обстоятелства, защото съм преценил, че те не са променили по никакъв начин декларираните от мен обстоятелства за 2011 г.“, обясни той.

„Направените разходи за тези сделки се ограничават до плащане на оценки и такси, които не превишават 2000 лв. Всички останали плащания са банкови преводи, указани в нотариалните актове“, пише той във възражението си до Сметната палата.

#Ангел Семерджиев #апартамент #Несебър #Сметна палата #ипотека #жилищен кредит #Банка ДСК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори