Цветанов не се притеснява от сделката с дюните, не давал индулгенции

Цветанов не се притеснява от сделката с дюните, не давал индулгенции
Дългогоишният приятел и кумец на вътрешния министър Цветан Цветанов Тодор Бояджиев е съдружник във фирмата, купила от земеделското министерство защитените дюни. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че няма никакви притеснения от скандалната сделка с 29 дка дюни, защитени от „Натура 2000“, в местността Кокала край Несебър.

Името му беше намесено в скандала след разкритието на сайта за разследваща журналистика „Биволъ“, че дългогодишният му приятел и кумец Тодор Бояджиев е съдружник във фирмата, купила от земеделското министерство защитените дюни.

Собственикът на фирмата „Ти Ви Би“ ООД Тодор Иванов Бояджиев, който преди две години е прехвърлил на Цветан Цветанов два от шестте му апартамента на занижени цени, се оказа съдружник с управителите на фирма „СЛЕ груп“.

В края на 2012 г. пък стана ясно, че „СЛЕ груп“ е придобила 29 дка дюни в Несебър за 4 млн. лв.

„Нямам никакви притеснения за това, че името на Тодор Бояджиев по някакъв начин се свързва с тази сделка за дюните, защото Цветан Цветанов никога по никакъв повод нито е давал някакви индулгенции на някого, нито пък ще давам някакви индулгенции за бъдещ период от време“, посочи вицепремиерът и вътрешен министър, цитиран от БГНЕС.

Цветан Цветанов посочи, че за това може да застане пред медиите и пред всеки един политически опонент и да му говори с факти.

Той подчерта, че правителството е показало своето отношение към престъпността и когато има процедури, които може би са нарушени, взема отношение и предприема действия, за да се ограничат щети, ако са в нарушение на законодателството.

Като пример за това той изтъкна анкетната комисия, която ще бъде създадена, за да проверява сделките по Черноморието.

#Несебър #Дюни #Тодор Бояджиев #„СЛЕ груп“ #министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"