ЕС умува през март за частичното влизане на България и Румъния в Шенген

ЕС умува през март за частичното влизане на България и Румъния в Шенген
Според посланика на Ирландия в Румъния Оливър Гроган, България и Румъния са изпълнили всички технически критерии за присъединяване към Шенгенското пространство, но някои държави в ЕС настояват за доказателства за това. Снимка: ЕПА
A A+ A++ A

Частичното присъединяване на България и България към Шенген вероятно ще бъде разгледано през март, заяви посланикът на Ирландия в Румъния Оливър Гроган.

В интервю за румънски медии Гроган посочи, че влизането на България и Румъния в Шенген ще бъде един от приоритетите на ирландското председателство на ЕС, предаде Информационна агенция „Фокус“, позовавайки се на „Укринформ“.

Гроган добави, че България и Румъния са изпълнили всички технически критерии за присъединяване към Шенгенското пространство, но има държави от ЕС, които настояват за доказателства за постигнатите резултати.

Според думите на Гроган отчетът на комисията по Механизма за сътрудничество и проверка трябва да бъде представен в края на януари, а въпросът за частичното присъединяване на България и България към Шенген ще бъде разгледан през март.

#Шенген #България #ЕС #Европейски съюз #Ирландия #Румъния #Оливър Гроган #присъединяване #критерии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"