Македонските медии гръмнаха - българин издигна македонското знаме на рали „Дакар"

Македонските медии гръмнаха - българин издигна македонското знаме на рали „Дакар"
Христов, който се състезава с македонски лиценз, участва за втори път на най-известното рали, след като в 2011 г. се състезава за България. Снимка: Макфакс
A A+ A++ A

Българинът Тодор Христов издигна едновременно македонското и българското знаме по време на старта на рали „Дакар" в Перу, което взриви македонските медии.

Христов, който се състезава с македонски лиценз, участва за втори път на най-известното рали, след като в 2011 г. се състезава за България.

Почти всички спортни издания в Скопие съобщиха за събитието, като дори показаха снимка с Тодор Христов и вдигнатото знаме, предаде Информационна агенция „Фокус".

Освен снимка, „Курир" и „Спорт Корнер" показаха и видео, носещо заглавието „Исторически момент: Българинът Христов за пръв път издигна македонското знаме на рали „Дакар".

Електронното издание „Екипа" отбеляза, че състезателят от МК „Александър" от Скопие Тодор Христов ще влезе в историята като първия участник, издигнал македонското знаме на най-престижното световно рали „Дакар".

„Българин за пръв път издигна македонското знаме на световното рали "Дакар", пише „Журнал".

Христов попада в категорията АТВ, в която има 39 участници и 14 състезателни етапа.

В първия етап от „Дакар" победил стана представителят на домакините Флорес Семинарио, а Христов остана на 37 място.

Вторият етап е със специална скоростна отсечка от 242 км и свързващ етап от 85 км като стартът и финалът са в Циско, Перу.

#рали #Перу #медии #Македония #българин #знаме #АТВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"