Мъртвопиян пазач в болница, колегата му - в ареста, след запой на Йордановден

Мъртвопиян пазач в болница, колегата му - в ареста, след запой на Йордановден
Заедно с линейката от Спешна помощ пристигнал и полицейски екип, който установил, че един от другарите по чашка шофирал пиян, за да подаде сигнал за инцидента, и го арестували за 24 часа. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Мъртвопиян 51-годишен пазач на ВЕЦ край Благоевград падна до изкоп, а приятелят му по чашка се озова в ареста, след като тръгнал да търси помощ с кола.

Сигналът от село Бистрица е получен около 1:30 часа сутринта в понеделник, предаде БГНЕС.

Отзовалият се на повикването екип Спешна помощ открил 51-годишния Михаил Р. да лежи окървавен на ръба на 3-метров изкоп, на дъното, на който стърчали железа от излятия бетон.

Мъртвопияният мъж е транспортиран до болницата в Благоевград, където е стабилизиран след направените му промивки.

След като раните на лицето на пострадалия са промити и обработени, се оказало, че няма сериозни наранявания. Към 6:00 часа Михаил е освободен и се прибрал вкъщи по чорапи, тъй като обувките му останали край изкопа, в който за негов късмет не паднал.

Вечерта в неделя трима приятели празнували Йорданов ден в бившата хлораторна станция „Ковачица" в махала Лазерчеве на село Бистрица, която от години е ВЕЦ.

След солидния запой Михаил излязъл да се облекчи навън, но мъртвопиян се спънал, паднал и там си останал. Като не се върнал, двамата му сътрапезници по чашка излезли да го търсят. Открили го на ръба на изкопа.

Тъй като в района няма обхват на мобилните телефони, 54-годишният Драган Б. - колега на пострадалия, се качил на автомобила и тръгнал към центъра на Бистрица, за да подаде от там сигнал за падналия си колега по чашка.

Патрулката с пристигналите полицаи видели, че Драган е също пиян. Направеният му полеви тест с дрегер е показал съдържание над 1,2 промила алкохол в издишвания въздух.

След като му е взета и кръвна проба, извикалият помощ е задържан за 24 часа с полицейска мярка. А третият участник в запоя на Богоявление останал да пази обекта.

#Йордановден #село Бистрица #Благоевград #арест #болница #Спешна помощ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"