Никой не иска да купи ВМЗ – Сопот при поставените условия, твърди Борисов

Никой не иска да купи ВМЗ – Сопот при поставените условия, твърди Борисов
Единственият резултат от многобройните протести на работниците бе изплащането на остатъка от заплатите за септември и авансите за октомври, които оръжейниците получиха преди Коледа. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Никой не иска ВМЗ – Сопот при поставените условия – да не се съкращават работници и да не се оптимизира дейността, обясни премиерът Бойко Борисов.

„Няма приватизатор, няма човек, който да се съгласи да вземе завод при такива условия, да не се съкращават хора, да не се оптимизира дейността," подчерта по Нова телевизия министър-председателят, като потвърди, че е изслушал исканията на оръжейниците.

„Против съм да се съкратят половината работници. Пазарът на тази военна продукция е крайно ограничен в момента," обясни Бойко Борисов.

По думите му, проблемът на държавата е, че навремето е концентрирала там едно производство в тези заводи само.

„Тези хора няма какво друго да работят. Ние сега даваме пари за нещо, макар, че държавата осигури толкова договори и не знам как ще се продължи с толкова много хора да работят," посочи още премиерът.

„Аз им помагам всеки месец, с 1 млн. миналия месец. За да работят 3000 души трябва да има работа за всички тях, иначе това е социална помощ. И ако нямат договори и не могат да намерят къде да изнасят тази продукция, държавата трябва непрекъснато да дотира това предприятие. Как да извадя 5-6 млн. пари да им дотирам производството, за да могат военните примерно да ходят на учение," попита Бойко Борисов.

#ВМЗ - Сопот #Бойко Борисов #премиер на България #приватизация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »