Борисов и трима министри обсъждат сделката за дюните с природозащитници

Борисов и трима министри обсъждат сделката за дюните с природозащитници
Скандалът със застрояването на дюните избухна в края на декември, когато стана ясно, че МЗХ е продало имота, защитен от Натура 2000, на частен инвеститор, който иска да строи там. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов и трима министри ще се срещнат в понеделник с представители на неправителствения сектор във връзка със застрояването на дюните край Несебър.

По време на срещата министъ-председателят ще бъде придружен от министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министъра на околната среда и водите Нона Караджова, съобщиха в неделя вечерта от пресцентъра на правителството.

Сделката и издаденото разрешение за строеж на терена от 29 дка в местността „Кокала" край Несебър.

Други теми на разговорите ще бъдат готвените промени в Закона за горите, Закона за опазване на околната среда, Закона за биологичното разнообразие и Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Управляващите и природозащитниците ще обсъдят как да не се допускат подобни сделки и строежи в бъдеще.

#Бойко Борисов #премиер на България #Мирослав Найденов #министър на земеделието #Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие #Нона Караджова #министър на околната среда #Дюни #Несебър #Закон за горите #Закон за опазване на околната среда #Закон за биологичното разнообразие #Закон за устройството на Черноморското крайбрежие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"