Камерън смята да остане премиер на Англия до 2020 г.

Камерън смята да остане премиер на Англия до 2020 г.
43-годишният Камерън е най-младият премиер на Великобритания от 1812 г. насам. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Британският премиер Дейвид Камерън планира председателстваната от него Консервативна партия да спечели изборите през 2015 г. и той да остане министър-председател на страната до 2020 г.

Най-младият премиер на Великобритания от 1812 г. насам изказа това свое намерение в интервю за в. „Дейли Телеграф", предаде БГНЕС.

„Искам да се боря на следващите парламентарни избори през 2015 г., да спечеля тези избори и да приключа още един мандат. Ето какво искам”, посочи 43-годишният държавник.

Пред изданието той обясни, че целта му е да привърши няколко реформи и по-специално да предприеме широки преговори за отношенията на Великобритания с Евросъюза.

Камерън уточни още, че както е обещал, възнамерява да предложи в програмата на Консервативната партия през 2015 г. „истински избор" на гласоподавателите за Европа.

Той не посочи дали това ще е референдум за членството на Обединеното кралство в ЕС, както настояват евроскептиците в неговата партия.

По думите му в момента правителството му обсъжда кои правомощия страната може да си върне от Брюксел, но изтъква, че не е в интерес от икономическа гледна точка Великобритания да напуска Евросъюза.

„Ако бяхме извън ЕС, щяхме да продължим да търгуваме със страните-членки, но нямаше да можем да си кажем думата относно правилата на този пазар”, подчерта той.

Въпреки вече изразеното раздразнение от някои от европейските партньори относно щенията на Лондон, Камерън смята, че страната му има пълното право да иска промени в момент, когато членките на еврозоната се опитват да задълбочат икономическия си и валутен съюз.

Великобритания, която е член на Европейския съюз от 1973 г., не се присъедини към 17-те държави от еврозоната.

#Дейвид Камерън #премиер на Великобритания #Великобритания #Европейския съюз #ЕС #еврозона #Обединеното кралство #Брюксел #Европа #Лондон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници