Гришо: Играх добре, но опитът на Мъри реши мача

Гришо: Играх добре, но опитът на Мъри реши мача
Димитров постигна исторически успех за българския тенис, като стана първия сънародник, класирал се на финал на турнир от подобен ранг. Снимка: Getty Images/Guliver Photos
A A+ A++ A

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров определи представянето си в мача срещу Анди Мъри като добро, но отдаде загубата си на високата класа на игра на съперника си.

Димитров постигна исторически успех за българския тенис, като стана първия сънародник, класирал се на финал на турнир от подобен ранг.

Въпреки обаче цялостното си добро представяне по време на първия за годината турнир от календара на АТП в Бризбейн, Австралия, Гришо не успя да извоюва победа срещу третия в света Анди Мъри.

„Мисля, че се представих доста добре. Въпреки това, не бива да забравяме, че Мъри има един от най-добрите ретури в спорта. Той успя да спечели няколко от сервисите ми в много преломни за мача моменти. Мисля, че това му даде допълнителна увереност. След това той подобри и сервиса си. Когато трябва да се играе добре, Мъри играе добре. Направи някои много, много добри удари, в най-подходящите моменти. Не мисля, че бях далеч от победата, но все пак нещо не ми достигна и неговият опит направи разликата", коментира българинът след мача, цитиран от Би Ти Ви.

#Григор Димитров #България #тенис #Анди Мъри #АТП #Бризбейн #Австралия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"