Пловдивският кмет отвръща на чалга удара по празниците

Пловдивският кмет отвръща на чалга удара по празниците
Новоизбраният кмет Иван Тотев отказа да наеме фолкзвезди за новогодишната нощ. Снимка: briz15.com
A A+ A++ A

В Пловдив обявиха своеобразна война на чалгата за празниците, като новоизбраният кмет Иван Тотев отказа да наеме фолкзвезди за новогодишната нощ.

Градоначалникът се обяви и против коледния базар, на който често се продава дори бельо.

„Решихме тази година да сменим малко концепцията за празнуване на празниците“, обясни пред bTV Иван Тотев.

„Това обаче не означава, че няма да има подобен тип музика по заведенията – Пловдив може би е меката на чалгата. Това, което общината е направила като културна програма, означава, че чалгата няма да бъде чута по площадите, но това не е забранено по заведенията. Ние сменяме стила не само на програмата, но имаме и нов коледен базар с еднотипни къщички“, обясни градоначалникът.

„Музиката на Лепа Брена със сигурност не е коледна. Забрана и отказ от покана са две различни неща, ние в момента просто не каним. Това е концепция на Община Пловдив, която, смятам, ще бъде добре приета. Винаги е имало доволни и недоволни, за нас е важна общата визия. Веселин Маринов се вписва в друга графа, той ще изнесе безплатен концерт, който така или иначе не влиза в културния календар на Община Пловдив. Не искаме да поставяме забрани“, призна още кметът на града.

„Важно е хората да правят разлика между поп фолк и чалга“, смята певицата Галина Иванова – Кали.

„Когато говорим за музика, говорим за култура, важно е хората да признават различните типове култура. Та толкова много хора слушат тази музика. В коледната програма на НДК има включени изпълнения на Глория и Ивана – какво означава това? Аз и моите колеги няма как да реагираме негативно, защото ние получаваме любовта на хората. За мен това е недоразумение“, каза още певицата.

„Поп фолк изпълнителите толерираме всякакъв тип музика и феновете на тази музика. По Коледа хората имат право да слушат каквото си поискат“, каза още Кали.

#поп фолк #чалга #Пловдив #празници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"