Плевнелиев: Няма такова нещо като „гафа Плевнелиев”

Плевнелиев: Няма такова нещо като „гафа Плевнелиев”
Държавният глава отказа да поеме каквато и да е вина за случая с погрешното визуализиране на новогодишната му реч. Снимка: БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев е несъгласен с т. нар. „гаф Плевнелиев” и е категоричен, че не е допуснал грешка в първото си новогодишно слово, заяви самият той.

Държавният глава отказа да поеме каквато и да е вина за случая с погрешното визуализиране на новогодишната му реч, предаде Дарик.

В първата си реч в навечерието на Нова година Плевнелиев възхваляваше природните богатства на България, докато в същото време на фон бяха визуализирани снимки на Скалистите планини в Колорадо, САЩ.

В събота президентът обяви, че сам пише речите си и се гордее с тях, но допълни, че нямал никакво участие във визуализирането на словото си по националната телевизия.

На Богоявление той обеща, че наказани заради инцидента ще има, но не пропусна да отбележи, че президентската институция няма никаква вина за „гафа”.

„Притеснен съм от това, че много лесно и бързо беше посочено, че това е гаф на Плевнелиев. Притеснен съм от това, че много хора не си зададоха елементарния въпрос – президентът ли е техник, който седи зад един компютър и сглобява някакви снимки и кадри. Аз няма да се обяснявам от тук нататък за едно толкова добро и смислено нещо, което съм написал. Разбира се, ще има наказани, тъй като очевидно има грешка, но това не е грешка на президента. Затова не се съгласих с „гафа Плевнелиев". Затова не се съгласих, че толкова лесно можем да произведем и президента като автор на видео, човек, който се сърчва в интернет, събира снимки и ги лепи напред-назад", обясни държавният глава.

#Росен Плевнелиев #президент #Колорадо #САЩ #Скалистите планини #Богоявление

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"