бТВ: „Булсатком" подменя фактите и ощетява зрителите

бТВ: „Булсатком" подменя фактите и ощетява зрителите
В условия на финансова и икономическа криза и възползвайки се от пазарната си мощ с над 35% пазарен дял, „Булсатком" изнудва медията, на гърба на зрителите с непазарни цени, твърдят от медията.
A A+ A++ A

бТВ обвини сателитния оператор „Булсатком", че подменя фактите в корпоративния спор между двете компании и ощетява потребителите.

„Изявлението на „Булсатком" е пореден опит за подмяна на фактите и отклоняване на вниманието от некоректните и непазарни действия на доставчика, които ощетяват крайния потребител и станаха причина за масовото недоволство на многобройните зрители на бТВ, лишени от достъп до каналите на медията в мрежата на „Булсатком"," се посочва в съобщение от медията.

В него се заявява още, че бТВ стои твърдо зад позицията си, че „Булсатком" налага безпрецедентна ценова дискриминация върху медията, която се проявява във всички предложения на оператора.

„В условия на финансова и икономическа криза и възползвайки се от пазарната си мощ с над 35% пазарен дял, „Булсатком" изнудва медията, на гърба на зрителите с непазарни цени," посочват от телевизията.

бТВ изразява категорично несъгласие с намеренията на „Булсатком" да прехвърли върху абонатите си ангажимента за инвестиция в съдържанието, от което операторът печели, без да допринася по никакъв начин за създаването му.

„Смятаме практиката на „Булсатком" да задържа над 80% от приходите на клиентите си за себе си за пагубно за развитието на целия телевизионен пазар в България и в краткосрочен, и в дългосрочен план," пише в съобщението.

В него се отбелязва, че допълнително безпокойство буди фактът, че „Булсатком" продава на абонатите си телевизионни канали само в пакети като подменя каналите по своя преценка и без съгласие на абонатите.

От телевизията припомнят обвиненията на „Булсатком" в „опити за пакетиране" от страна на бТВ като вид натиск.

„Този акт отново показва опита на оператора да изкривява фактите и да се обогатява за сметка както на зрителите, така и на медиите," посочват от медията.

В петък от „Булсатком" пък заявиха, че исканите нови цени от bTV Media Group представляват близо 50% от сумата за правата на всички програми на „Булсатком".

В условия на обща финансова и икономическа криза, bTV Media Group налага безпрецедентна ценова преса към абонатите на „Булсатком", пише в съобщението на сателитния оператор.

#бТВ #„Булсатком" #bTV Media Group #дискриминация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »