Станишев ще гласува категорично с „да" на референдума

Станишев ще гласува категорично с „да" на референдума
Референдумът е срещу правителството, защото е реакция на стотици хиляди български граждани срещу решението на правителството да се спре проекта АЕЦ „Белене", коментира Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че категорично ще гласува с „да" на референдума за развитието на ядрената енергетика в България, който ще се проведе на 27 януари.

„Референдумът е срещу правителството, защото е реакция на стотици хиляди български граждани срещу решението на правителството да се спре проекта АЕЦ „Белене"," коментира Сергей Станишев пред ТВ7.

Според него управляващите от ГЕРБ са се „присламчили" към гражданския вот със заявката за подкрепа за ядрената енергия, но с против строителството на АЕЦ „Белене".

Той отново обвини мнозинството в парламента, че е откраднало референдума със смяната на въпроса и отстраняването на конкретиката за АЕЦ „Белене" с обобщаващото „нова ядрена централа".

„ГЕРБ правят всичко възможно, за да има смачкана кампания и хората да не гласуват. Подмениха и въпроса, защото ги е страх," каза лидерът на БСП и призова хората да гласуват, защото за първи път в страната се провежда референдум, извоюван от хората срещу правителството.

„Не мога да приема тезите на платени социолози и политолози, близки до ГЕРБ, че референдумът е една глупост. Как може волята на 770 000 български граждани да е глупост?," попита той.

#референдум #Сергей Станишев #председател на БСП #президент на ПЕС #ГЕРБ #БСП #АЕЦ „Белене" #ядрена енергетика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »