Плевнелиев: Сам пиша речите си и се гордея с тях

Плевнелиев: Сам пиша речите си и се гордея с тях
В изявлението се посочва още, че президентът „не отговаря за техническата реализация и за визуализацията на обръщението". Колаж: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев обяви, че сам пише речите си и се гордее с тях.

В официално писмо държавният глава коментира скандала, избухнал около снимката от Скалистите планини в Колорадо, с която беше илюстриран курорта Пампорово в първото му Новогодишно обръщение.

Освен решението президентът да отправи новогодишните пожелания към нацията от библиотеката на Софийския университет, новост бе и съпроводът от снимки, показващи значимите български събития на отминалата 2012 година - наводнението в село Бисер, земетресението в Перник, деца-златни математици, героят Марио от дома в Белоградчик и други.

„Като президент сам пиша речите си и стоя зад всяка своя дума в тях," се казва в изявлението на държавния глава, разпространено от неговия пресцентър.

„Гордея се с тази реч и ми се иска повече хора да чуят и да разберат посланията в нея. Обещавам да ги припомням често през тази година," заявява още Росен Плевнелиев и благодари на хората, които са го подкрепили за чутото.

В изявлението се посочва още, че президентът „не отговаря за техническата реализация и за визуализацията на обръщението".

„Концепцията за Новогодишното обръщение е на моя екип, а за техническата реализация се доверихме на Българската национална телевизия, изтъква Росен Плевнелиев.

В съобщението се казва, че представителите на президентската администрация са поискали от БНТ кадри или снимки от Пирин и Рила.

„По случая в президентството правим проверка и е възможно да има наказани служители поради недостатъчното им внимание в обръщението ми да се появи снимка, която не съответства на изискванията ни," уверява президентът.

Във връзка с допуснатото недоразумение, коeто стана известно в публичното пространство като „гафът на Плевнелиев", от БНТ по-рано заявиха, че концепцията за изработването и визуализирането на клипа са на президентската администрация, а медията е отговорна самоза техническата реализация.

Впоследствие стана ясно, че снимката е взета от сайта на „Балкантурист", където всъщност бил гафът първоначално, а отговорната за него служителка беше уволнена.

#Росен Плевнелиев #Президент на България #Новогодишно обръщение #Пампорово #Колорадо #„Балкантурист" #БНТ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"