Букмейкър проигра оборота на хазарт, излъга полицията за грабеж

Букмейкър проигра оборота на хазарт, излъга полицията за грабеж
37-годишен собственик на букмейкърски пункт в Свищов проигра на хазарт парите от оборота и излъга полицията, че са го обрали.
A A+ A++ A

37-годишен собственик на букмейкърски пункт в Свищов проигра на хазарт парите от оборота и излъга полицията, че са го обрали.

Мъжът подал сигнал за престъплението в петък, като разказал пред разследващите, че минути по-рано бил нападнат от двама непознати, които му отнели сумата от 5276 лв., съобщиха от МВР.

Парите били седмичният оборот на букмейкърския пункт, чийто собственик е той.

Букмейкърът дал подробно описание на мястото, където е извършен грабежът, както и на нападателите си. Обяснил, че единият от тях го застигнал и в гръб му хванал ръцете, а другият извадил парите от джоба му, след това го блъснали и побягнали.

Той обаче бързо се съвзел и ги подгонил. Преследвал ги известно време по една от улиците в града, но след това загубил дирите им.

Полицаите предприели незабавни действия по издирването на извършителите. В хода на разследването били прегледани видеозаписи на маршрута, посочен от мъжа.

След множество проведени разпити обаче криминалистите се натъкнали на редица несъответствия, които ги насочили към хипотезата, че грабежът е инсцениран.

В крайна сметка разследващите установили, че 37-годишният букмейкър е подал неверни данни в полицейското управление с цел да прикрие проиграните на хазарт пари от оборота на букмейкърския пункт.

Мъжът направил пълни самопризнания и е задържан за срок до 24 часа. По случая е започнато бързо производство за престъпление.

#Свищов #хазарт #букмейкър #грабеж #МВР #инсцениран грабеж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"