БДЖ пуска влаковете, но стачката продължава

БДЖ пуска влаковете, но стачката продължава
„Стачката не е прекратена. Смятам, че доста влакове ще спрат. Нямам намерение да натискам никого да стачкува насила“, каза Бунев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От ръководството на БДЖ обявиха, че днес ще бъдат пуснати спрените 166 влака, но синдикатите потвърдиха, че нямат намерение да спрат стачните действия.

„Не мога да съм сигурен кои влакове ще потеглят, кои не и докъде ще стигнат. Може да се окаже, че точно там, където има пътници, синдикатите спират влака“, заяви пред БНР изпълнителният директор на БДЖ Йордан Недев.

Недев обясни, че за него все още не е ясно какво продължава да иска стачката, тъй като според него исканията на синдикатите са постигнати.

Председателят на Съвета на директорите на БДЖ Владимир Владимиров очаква, че заради все по-намаляващия брой на стачкуващите железничари днес по-голямата част от влаковете да се движат по разписание.

„Ние искаме да пробваме, да тръгне движението. Ако някои влакове ги спрат, да продължим да ги убеждаваме и по този начин да направим все пак някакъв пробив. Ако това не стане, ръководството на железниците ще продължи да убеждава стачниците да прекратят протеста“, коментира Владимиров.

Председателят на синдиката на железничарите към КНСБ Петър Бунев на свой ред каза, че стачката продължава и че днес ще спрат около 40 на сто от влаковете.

„Стачката не е прекратена. Смятам, че доста влакове ще спрат. Нямам намерение да натискам никого да стачкува насила“, каза Бунев.

Ръководството на холдинга ще преговаря със синдикатите по новия Колективен трудов договор в БДЖ „Пътнически превози“ от 10 часа.

Днес е 23-ят ден от стачката на железничарите, която започна на 24 ноември.

#БДЖ #влакове #стачка #Йордан Недев #Петър Бунев #синдикати #Владимир Владимиров #КНСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"