18 тежки катастрофи за последните 24 часа

18 тежки катастрофи за последните 24 часа
През изминалото денонощие на територията на страната са станали 18 тежки пътнотранспортни произшествия с двама загинали. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 18 тежки пътнотранспортни произшествия с двама загинали и 31 ранени, двама от които са с опасност за живота.

За района на София са станали 131 леки катастрофи и четири тежки с петима ранени, съобщи bTV.

Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри. По високите и усойни места има заледени пътни участъци, които пътните служби почистват и опесъчават.

Мъгла има: до 50 метра в района на Русе и Хасково, до 100–150 метра в района на Казанлък, Чирпан, Раднево, Гурково и Павел баня. Проходите Златица–Етрополе, Твърдица–Елена са затворени, Дюлински проход е затворен за товарни автомобили, а Върбишки - за целия зимен сезон.

Опасност от падащи камъни има в Искърското и Кресненско дефиле, прохода на Републиката, по пътя Нови Искър-Лакатник, Драгичево-Рударци, Юндола-Голямо Белово, Асеновград-Смолян, Бобошево-Четирци, Мездра-Ботевград и Момчилград-Крумовград.

Поради активирало се свлачище в района на с. Гинци са въведени ограничения за МПС до 10 тона, като лявото платно в посока Монтана е затворено. Обходният маршрут е през Враца-Ребърково-Елисейна-Своге-околовръстен път София.

Ограничение за движението на МПС има по пътя Плевен-Троян-Кърнаре, Враца-Бойчиновци, Бургас-Eлхово, Калофер-Априлци, Хасково-Свиленград-ГКПП Капитан Андреево, Окоп-Елхово-ГКПП Лесово и Созопол-Приморско.

#катастрофи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници