Добрите мазнини ни правят слаби и щастливи

Добрите мазнини ни правят слаби и щастливи
A A+ A++ A

Диетата богата на "добри" мазнини не само, че се оказва полезна за физическото, но и за психическото ни здраве, твърдят американски психиатри и диетолози от университета в Колумбия.

Според тях, ако приемаме по-големи количества мазнини от добри източници - студено пресован зехтин, мазни риби, ядки, масло, то това не само не е вредно за здравето ни, а може да бъде дори полезно. Проучването сочи, че ако изхвърлите въглехидратите от менюто си и наблегнете на добрите мазнини и протеините, не само ще се радвате на завидни резултати в отслабването, но ще имате пъргав ум, добра памет и депресията няма да ви лови.

Авторите изтъкват, че на мазнините в менюто ни досега се е гледало напълно погрешно. Според тях те са отличен ресурс на енергия и ако научим тялото си да ползва мазнини за източник на енергия, много по-лесно ще се отървем от излишните килограми.

Важно е да се обърне внимание, че се касае само за "добри" източници на мазнини, сред които не попадат маргарина, рафинираните растителни масла и др.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"