„Булсатком" не излъчва бТВ, но не намалява таксите

„Булсатком" не излъчва бТВ, но не намалява таксите
За да гледат бТВ, абонатите на „Булсатком" могат да включат антените си, но ако не платят таксите си, ще им бъде отрязан достъпът до останалите програми.
A A+ A++ A

Месечната такса за „Булсатком" не е намалена, въпреки че операторът не излъчва от 3 дни 7 канала на бТВ, пише вестник „24 часа".

За да гледат бТВ, абонатите на „Булсатком" могат да включат антените си, но ако не платят таксите си, ще им бъде отрязан достъпът до останалите програми.

"Не са ни казали за промяна в цената. Чакат се преговорите. Много хора питат за Би Ти Ви, а и от "Булсатком" знаят, че клиентите се интересуват.

Маркетинг директорът на „Булсатком" Тинко Тотев обяснил в четвъртък, че операторът е направил ново предложение към медийната компания с очакване за благоприятно развитие на проблема.

„Съобразно това за какъв период не сме излъчвали каналите, ще направим отстъпки. Ако е за 3-4 дни, ще възстановим процент от таксата другия месец. Ако е за 1-2 месеца, тогава ще мислим за намаление на вноската," обясни той.

От телевизията обаче подчертават, че няма никакво развитие в преговорите и препоръчват на зрителите да сменят сателитния оператор.

За двата работни дни от новата година обаче отлив на абонати все още няма.

Сателитните оператори в България обслужват около 30% от домакинствата според данни на Комисията за регулиране на съобщенията за 2011 г. Експерти предполагат, че делът на „Булсатком" е около 15%.

Договорът на бТВ с оператора изтече в края на 2012 г. Телевизията спря за няколко часа сигнала на 7-те си канала към „Булсатком" заради неплатени сметки и нежелание да се подписва нов договор от оператора.

В нощта срещу 2 януари операторът спря програмите, тъй като вече не може да ги излъчва законно без договор, като в същото време настоява бТВ да намали цените си.

Два кабелни оператора в страната също са спрели бТВ, тъй като и те нямат договори. Ако я излъчват, може да бъдат съдени за нарушение на авторски и сродни права.

„Търсим форма на диалог с бТВ, за да отпадне задължението на операторите да купуват всичките им програми в пакет," каза пред вестник „24 часа" Магдалена Георгиева, изпълнителен шеф на асоциацията на кабелните оператори БАККО.

#„Булсатком" #вестник „24 часа" #бТВ #Тинко Тотев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »