В Мексико унищожиха 1,9-километров сладкиш

В Мексико унищожиха 1,9-километров сладкиш
Обредната вкуснотия е тежала общо 9,4 т. брашно и е бил омесена от 4,9 т. брашно, 2,8 т. масло, 1 т. захар и мармалад, стотици килограми плодове и повече от 43 000 яйца. Снимка: beaumontenterprise.com
A A+ A++ A

Десетки хиляди мексиканци унищожиха с апетит гигантски обреден сладкиш с дължина 1,9 км в навечерието на Богоявление на централен площад в столицата на страната.

За по-малко от половин час огромното блюдо изчезна от лицето на земята.

Обредната вкуснотия е тежала общо 9,4 т. брашно и е бил омесена от 4,9 т. брашно, 2,8 т. масло, 1 т. захар и мармалад, стотици килограми плодове и повече от 43 000 яйца, уточняват от градските власти, цитирани от АФП и БГНЕС.

Кметът на Мексико Анхел Мансера е бил сред първите, които са вкусили от лакомството.

Носещото името „Rosca de Reyes" (кралската нишка – бел. ред.) огромно печиво е било нарязано на 200 000 парчета и предложено на гостите на фестивала на площад „Сокало пласа".

Мексиканските семейства ядат този сладкиш в навечерието на празника Богоявление – на 6 януари, когато се смята, че тримата влъхви са поднесли своите дарове на бебето Исус.

Вътре в печивото е скрита малка фигурка на Божия син и този, който я намери, трябва да опече голям царевичен хляб на 2 февруари, Деня на свещите.

#Мексико #сладкиш #Богоявление #брашно #яйца #захар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"