Чудесен Гришо стигна до полуфинал в Бризбейн

Чудесен Гришо стигна до полуфинал в Бризбейн
Чудесният старт на сезона за Григор Димитров продължи с изразителна победа срещу Юрген Мелцер на турнира в Бризбейн. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Чудесният старт на сезона за Григор Димитров продължи с изразителна победа срещу Юрген Мелцер.

Благодарение на този успех първата ракета на България в мъжкия тенис си осигури място в полуфиналите на турнира в Бризбейн, предаде БГНЕС.

Гришо се наложи над австралиеца с 6-3, 6-2 и за четвърти път в кариерата си ще играе в предпоследния етап на съревнование на АТР.

Няколко часа преди мача си с Юрген Мелцер, Григор Димитров написа във Фейсбук, че е развълнуван от представянето си, но трябва да запази пълна концентрация. Малко по-късно той демонстрира именно това и отстрани опитния 31-годишен австриец само за 59 минути.

21-годишният български тенисист направи три пробива в мача, не допусна такъв и наниза 17 аса.

В спор за място на финала той ще излезе срещу 6 години по-възрастния от него кипърец Маркос Багдатис. Димитров победи бившия №8 в света през 2011 г. в Мюнхен в три сета, но загуби от него на Уимъблдън 2012, когато имаше здравословни проблеми и бе принуден да се откаже във втория сет.

Маркос Багдатис е печелил досега 4 титли, като три от тях са на твърди кортове, на каквито се играе в Бризбейн. За последно кипърецът триумфира на турнира в Сидни през 2010 г.

В петък в 1/4 финалите той отстрани поставения под №3 Жил Симон със 7-6 (7-5), 7-6 (7-5).

С достигането си до най-добрите четирима в Бризбейн Григор Димитров си осигури 90 точки за световната ранглиста и 22 500 долара от наградния фонд.

#тенис #Григор Димитров #Юрген Мелцер #Бризбейн #Маркос Багдатис #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"