Бербатов е седмият най-добър голмайстор в света

Бербатов е седмият най-добър голмайстор в света
Българинът Димитър Бербатов е седмият най-добър голмайстор в света за изминалото десетилетие. Снимка: ЕПА
A A+ A++ A

Българинът Димитър Бербатов е седмият най-добър голмайстор в света за изминалото десетилетие в класацията за попадения в международни състезания, изготвена от Международната федерация по футболна история и статистика.

Бербатов оставя далеч назад звезди като Кристиано Роналдо и Лионел Меси, които са съответно 26-и и 35-и, а първи е Рууд ван Нистелрой с 86 гола, предаде БГНЕС.

Българският нападател на „Манчестър Юнайтед" има 77 попадения в международни състезания.

Като такива се смятат мачове на националния отбор, мачове от Олимпиада, Световно клубно първенство, континентални състезания като Шампионската лига, срещи за Суперкупата на дадена страна и двубои между национални шампиони на континенти.

Бербатов има 46 гола за България и още 25 с клуба си в международни състезания. За последните 10 години той е играл в „Байер Леверкузен“, „Тотнъм"“и „Манчестър Юнайтед“.

Втори в списъка е Тиери Анри с 85 гола, а тройката оформя Дидие Дрогба с 83. Мирослав Клозе и Самуел Ето'о са четвърти и пети, а особено интересна е шестата позиция.

Тя е заета от анголеца Флавио да Силва Амадо, който дори не е играл в Европа, но има 32 гола за страната си и 41 на международно клубно ниво.

Раул, Давид Вия и Андрий Шевченко допълват десетката. Звездата на „Реал Мадрид“ Кристиано Роналдо има 54 попадения общо, докато за Меси числото е 50.

#„Манчестър Юнайтед“ #гол #Рууд ван Нистелрой #седми #класация #Международната федерация по футболна история и статистика #Бербатов #Димитър Бербатов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"