И Обама направил гаф в своя реч

И Обама направил гаф в своя реч
Според реагиралия още на следващия ден военноморски вестник „Нейви таймс“ бекграундът всъщност бил от руски бойни кораби, цитирайки специалиста маринист Норман Полмър, който потвърдил. Снимка: ЕПА
A A+ A++ A

Клипчето от новогодишната реч на президента Росен Плевнелиев не е единственият такъв гаф в света.

Наскоро подобен случай предизвика скандал в САЩ и накара президента Барак Обама да се извини, предаде БЛИЦ.

По време на едно от последните събития от кандидатпрезидентската му кампания преди няколко месеца Обама благодари на американските ветерани с прочувствена реч, което стана на фона на редуващи се фотоси на изтребители и бойни кораби.

Според реагиралия още на следващия ден военноморски вестник „Нейви таймс“ бекграундът всъщност бил от руски бойни кораби, цитирайки специалиста маринист Норман Полмър, който потвърдил.

Експертът обяснил, че фонът на речта на президента е бил съставен от руски кораби, а прелитащите над тях изтребители наистина били американски.

При последвало проучване станало ясно, че корабите са от Черноморския руски флот, базиран в Севастопол.

Преди няколко години почти същата грешка направиха в Москва, по време на Деня на защитниците на отечеството на 23 февруари, когато стотици билбордове, поставени навсякъде из руската столица, гласяха: „Честит празник, воини на Русия!“, но се оказа, че корабът зад тях не е „Аврора“, а американският самолетоносач „Мисури“.

След като стана ясно, че има гаф, постерите бяха свалени за една нощ, благодарение на журналисти от „Московский комсомолец“, които алармирали градските власти.

Оказало се, че отдалеч се виждал дори надписът „USA Missouri“, а грешката била толкова голяма, че се наложило военният министър Вячеслав Седов да излезе с изявление, че министерството няма нищо общо с изготвянето на билбордовете.

Големите постери били направени от частна фирма, която очевидно била некомпетентна. Нейният шеф Владимир Макаров обаче заяви, че „грешката не е чак трагична“.

„Това, което е показано на билбордовете, е символ на бойната флота. Е, боен кораб си е, нали? Като ви пречи толкова, ще го заменим с друг кораб!“, казал Макаров.

#гаф #реч #ветерани #Президент на САЩ #Барак Обама #вестник #кораб #Билборд #Москва #самолети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"