Откриха втори гаф в новогодишната реч на Плевнелиев

Откриха втори гаф в новогодишната реч на Плевнелиев
В 47-ата секунда на речта Плевнелиев говори за финансовата криза, докато до него се появява кадър от Нюйоркската фондова борса. Снимка: YouTube
A A+ A++ A

Нов гаф в новогодишното обръщение на президента Росен Плевнелиев откри ПР ескпертът Арман Бабикян.

В новогодишната реч до държавния глава се появи кадър от Колорадо, когато той говореше за красотата на българската природа, за което социалните мрежи гръмнаха от коментари.

Оказа се, че снимката е взета от сайта на „Балкантурист“, който рекламира с нея Пампорово, след което обаче снимката беше свалена.

В 47-ата секунда на речта обаче Плевнелиев говори за финансовата криза, докато до него се появява кадър от Нюйоркската фондова борса, обърна внимание Бабикян пред Би Ти Ви.

В този момент президентът казва думите: „Светът е в криза вече пета година, но нашите доходи и просперитет зависят най-много от това, което произвеждаме“.

Според Бабикян, колегата му Найо Тицин и журналиста Иван Гарелов гафът на президента с планинските кадри от Колорадо е пренебрежимо малък.

Според ПР експертите недоволството на хората в социалните мрежи се дължи на това, че са свикнали на установения модел на поведение на президентите, който тази година е бил разчупен от Плевнелиев.

Първото си новогодишно послание към българите Плевнелиев избра да отправи от библиотеката на Софийския университет, а не както е било досега – от „Донкуков“ 2.

Според Гарелов обаче президентската администрация е подходила снобски, като е избрала фона от библиотека.

Вместо администрацията на държавния глава гафът понесе БНТ, откъдето в сряда пуснаха съобщение, че заедно с ПР-те на Плевнелиев са монтирали обръщението на президента, а снимката е била взета от сайта на „Балкантурист“.

#Колорадо #Скалистите планини #реч #гаф #Нова година #АФП #медии #Президент на България #Росен Плевнелиев #Иван Гарелов #ПР #Арман Бабикян #Нюйоркска фондова борса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"