БНТ и Администрацията на Плевнелиев – автори на новогодишното му видеообръщение

БНТ и Администрацията на Плевнелиев – автори на новогодишното му видеообръщение
Концепцията за изработването и визуализирането на клипа с новогодишното послание на държавния глава е на Администрацията на президента, а техническата реализация е осъществена от БНТ. Колаж: БГНЕС
A A+ A++ A

Екип на БНТ е заснел Новогодишното обръщение на президента Росен Плевнелиев по концепция на Администрацията на държавния глава, заявиха от обществената медия във връзка с гафа в речта.

Освен решението президентът да отправи новогодишните пожелания към нацията от библиотеката на Софийския университет, новост бе и съпроводът от снимки на значимите български събития на отминалата 2012 г. – наводнението в село Бисер, земетресението в Перник, деца – златни математици, героят Марио от дома в Белоградчик и други.

Една от снимките обаче предизвика мигновени реакции. В последните минути на 2012 г. президентът описва България с думите, че е от най-старите държави в Европа, с древна култура, богата история и неповторима природа – думи, изречени на фона на Царевец в Търново, а веднага след него идва и красивият пейзаж на заснежени планински склонове.

Картина, която мнозина потребители на социалните мрежи веднага разпознаха като пейзаж от известната Rocky Mountain (Скалистите планини) в щата Колорадо, Северна Америка.

Интересно е, че същата снимка е публикувана и на сайта на „Балкантурист“ в секцията за реклама на Пампорово.

Кадърът е първи от поредица снимки за красивия български курорт, но за нито една от тях няма информация къде точно е направена снимката и какво точно се вижда на нея.

„Концепцията за изработването и визуализирането на клипа с новогодишното послание на държавния глава е на Администрацията на президента, а техническата реализация е осъществена от Българската национална телевизия. При изготвянето на клипа подборът на снимковия материал е извършен съвместно от екипите на БНТ и пресцентъра на президентството“, посочват от телевизията.

Използвани са кадри от фонда на БНТ, снимки от интернет сайта на Администрацията на президента и снимки от свободни от авторски права български туристически сайтове, избрани след съгласуване с Дирекция „Връзки с обществеността“ на президентството, поясняват от БНТ.

„Първото Новогодишно обръщение на президента Росен Плевнелиев е заснето от екипа на БНТ в три различни формата на телевизионно излъчване с най-високо качество, за да може да бъде използвано от всички медии в България“, заявяват още от обществения оператор.

Коментираната снимка на планински пейзаж е свалена от официалния сайт на „Балкантурист“ в интернет, представена като реклама на български ски курорт.

Обръщението на държавния глава, минути преди настъпването на 2013 година, постигна един от най-високите рейтинги в програмата на БНТ в празничната нощ, заявяват още от телевизията.

#Росен Плевнелиев #Президент на България #Новогодишно обръщение #Колорадо #Пампорово #БНТ #Балкантурист

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници