Найденов омая еврокомисарка

Найденов омая еврокомисарка
След разговора еврокомисар Даманаки е обявила, че оттегля предложението на Европейската комисия за намаляване на квотата за улов на калкан и цаца за България и Румъния. Снимка: ЕПА
A A+ A++ A

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов е успял да убеди еврокомисаря за морско дело и рибарство Мария Даманаки квотите за калкан и цаца за България и Румъния да останат същите.

Найденов разговарял днес с Мария Даманаки и я убедил, че България и Румъния правят всичко възможно за запазване на популациите на калкан и цаца в Черно море, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.

След разговора еврокомисар Даманаки е обявила, че оттегля предложението на Европейската комисия за намаляване на квотата за улов на калкан и цаца за България и Румъния.

Така двете страни запазват сегашните количества – 85 тона за калкан и 11 475 тона за цаца.

„Това е безпрецедентно оттегляне на решение на ЕК за намаляване на квотите и е успех за българските рибари“, заяви министър Найденов.

Той се е ангажирал пред еврокомисаря България да въведе още по-строги мерки за незаконния улов на калкан и цаца.

#Мария Даманаки #еврокомисар #морско дело и рибарство #Мирослав Найденов #министър на земеделието и храните #Найденов #квоти #калкан #цаца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »