Мъж заплаши да застреля екип от Спешна помощ

Мъж заплаши да застреля екип от Спешна помощ
След като полицията дошла и арестувала мъжа, се оказало, че той действително имал пистолет в себе си. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Въоръжен мъж е заплашил със саморазправа лекар, съобщи директорът на Спешна помощ във Варна д-р Мая Рашева.

Инцидентът е станал във вторник следобед, когато роднина на пациентка се ядосал заради забавянето на пътуващата вече с болната линейка и заплашил, че ще застреля лекарите, предадоха Информационна агенция „Фокус“ и БНТ.

Между 16.00 и 17.00 часа в Спешна помощ получили сигнал за 78-годишна жена, за която лекарите установили, че е с исхемичен мозъчен инсулт.

По пътя към болницата обаче линейката спряла на светофар, което изнервило роднината и той поискал шофьорът на линейката да кара по-бързо.

По думите на д-р Владимир Нешев жената била с пореден инсулт, но в стабилно състояние. Затова и преценил, че по-бавното транспортиране с линейката е по-добре за нея.

След като полицията дошла и арестувала мъжа, се оказало, че той действително имал пистолет в себе си.

„За щастие всичко се размина и няма пострадали, но тази случка травмира много екипите“, сподели Рашев, добавяйки, че не са рядкост заплахите, което натоварва и стресира допълнително медиците.

По случая е образувано досъдебно производство, тъй като според промените в Наказателния кодекс нападението на медицинско лице се наказва със затвор от една до пет години - при лека телесна повреда, от три до 10 години - при средна телесна повреда, и между пет и 15 години за причиняване на тежка телесна повреда

#екип #лекари #мъж #инсулт #пациентка #Варна #пистолет #Мая Рашева #заплаха

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници