Кумецът на Цветанов – съдружник във фирмата, купила дюните край Несебър

Кумецът на Цветанов – съдружник във фирмата, купила дюните край Несебър
Дългогодишният приятел и кумец на вътрешния министър Цветан Цветанов е съдружник във фирмата, купила от земеделското министерство защитените дюни край Несебър. Снимка: Фейсбук/Тома Белев
A A+ A++ A

Дългогодишният приятел и кумец на вътрешния министър Цветан Цветанов е съдружник във фирмата, купила от земеделското министерство защитените дюни край Несебър, разкри сайтът за разследваща журналистика „Биволъ“.

Собственикът на фирмата „Ти Ви Би“ ООД Тодор Иванов Бояджиев, който преди две години е прехвърлил на Цветан Цветанов два от шестте му апартамента на занижени цени, се оказа съдружник с управителите на фирма „СЛЕ груп“.

По признанията на самия Цветанов, направени в разгара на скандала с многобройните му апартаменти, Тодор Бояджиев му е дългогодишен приятел и кумец.

В края на 2012 г. пък стана ясно, че „СЛЕ груп“ е придобила 29 дка дюни в Несебър за 4 млн. лв.

Сделката е изповядана на 28.11.2012, а само ден по-рано същият терен е продаден от Министерството на земеделието на пловдивчанина Димитър Петров за 581 000 лв.

До разкритието се стигна, след като природозащитникът Тома Белев алармира, че булдозери заравняват дюните, които са в защитена зона по „Натура 2000“, и започва строителство на ваканционно селище.

Общата фирма на Тодор Бояджиев с управителите на „СЛЕ груп“ се казва „Бийч Холидей“ ООД. Учредена е в Несебър едва преди три месеца - на 04.09.2012 г., с капитал от 100 лв., показват данните от Търговския регистър, цитирани от „Биволъ“.

Тодор Бояджиев има 50% от капитала, а Лъчезар Богданов и Станимир Стоянов – по 25%.

„СЛЕ груп“ и „Бийч холидей“ делят един и същ офис в Несебър на ул. Отец Паисий № 27 А, ет. 1.

Строителната фирма „ЛС груп“, която до 31 декември заравняваше дюните, е регистрирана на № 25, където е адресът на единия от управителите на „СЛЕ груп“. Това ясно показва, че всъщност става въпрос за един и същ икономически субект зад различните юридически лица, отбелязва „Биволъ“.

Лъчезар Богданов и Станимир Стоянов не са собственици, а са само управители в „СЛЕ груп“. Официален собственик на компанията е холандска фирма, представлявана в България от същия адвокат, който представлява и близкия до властта Чавдар Александров.

На 1 януари Мирослав Найденов даде специална пресконференция, на която обясни, че в продажната цена е и таксата за изключването на терена от горския фонд. Въпреки това изкуствено надуване няма обяснение за това как земята в защитена зона е препродадена още на следващия ден на цена от 4 млн. лв.

Няма процесуално обяснение и за рекордния срок от един месец за издаване на строително разрешение.

Преди време справка на „Медиапул“ в архива на Агенцията за обществени поръчки показа, че Фирмата на Тодор Бояджиев „Ти Ви Би“ ООД е спечелила и обществени поръчки за близо 9 млн. лева.

#„Биволъ" #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Тодор Бояджиев #Тома Белев #НАТУРА 2000 #„Бийч Холидей" #Лъчезар Богданов #Станимир Стоянов #„Ти Ви Би" ООД

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници