бТВ пак спря програмите си в мрежата на „Булсатком“

бТВ пак спря програмите си в мрежата на „Булсатком“
бТВ отново отново спря разпространението на програмите си в мрежата на сателитния оператор „Булсатком“ от полунощ на 2 януари.
A A+ A++ A

бТВ отново отново спря разпространението на програмите си в мрежата на сателитния оператор „Булсатком“ от полунощ на 2 януари.

Причината е търговският спор между двете дружества, които не успяха да сключат договор за 2013 г. заради несъгласие за цената на програмите.

В сряда „Булсатком“ разпространи съобщение до абонатите си, което гласи, че „въпреки усилията да бъде постигната нова договореност за приемливи условия в защита на интересите на клиентите на оператора сигналът бе преустановен поради изтичане на договора с bTV Media Group“, предаде „Дневник“.

Операторът заявява още, че сигналът ще бъде възстановен „при достигане на справедливо решение“.

Очаква се разговорите между двете компании да продължат. За момента няма информация за постигнато решение.

От „Булсатком“ уточняват, че за времето, в което програмите на медийната група отсъстват от пакетите, клиентите ще плащат по-ниски такси, които варират според пакета програми, броя на приемниците и пакета услуги, които получават клиентите на фирмата.

Абонатите на „Булсатком“ останаха без достъп до пакета програми на бТВ на 22 декември, но ден по-късно телевизионният оператор възстанови излъчването с обяснението, че това е временно, защото не иска да остави зрителите си без празнични продукции.

В последния работен ден за 2012 г. - 28 декември, медията обяви, че не се е договорила с „Булсатком“.

бТВ твърди, че операторът й дължи пари, защото не декларира реалния брой на абонатите си, което „Булсатком“ отрича.

Преди няколко дни и телевизия ТВ7 също обяви, че няма да поднови договора си с „Булсатком“, като също се мотивира с финансови проблеми. По-късно обаче от медията решиха, че е важно да не лишават зрителите си от публицистичните си предавания, и продължават да излъчват програмите си в мрежата на сателитния оператор.

Позицията на „Булсатком“ беше подкрепена от Българската асоциация на кабелните комуникационни оператори (БАККО), която на 31 декември обяви, че „след като прекрати едностранно договорите на част от кабелните оператори от цялата страна, bTV Media Group отказа да преговаря с тях за новите условия за излъчване на програмите на медията“.

бТВ обаче опровергаха твърдението и обясниха, че не са отказали преговори на нито един оператор.

бТВ може да се приема чрез ефирен сигнал и на живо в сайта на телевизията. От „Булсатком“ обещават съдействие на клиентите си за настройка на телевизорите за приемане на ефирен сигнал.

#„Булсатком" #бТВ #bTV Media Group #телевизия #кабелна телевизия #БАККО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"