TV7 отнася глоба заради Бареков

TV7 отнася глоба заради Бареков
По думите на Лозанов СЕМ ще наложи на телевизията глоба между 3000 и 20 000 лв., като точната сума още не е уточнена. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Глоба до 20 000 лв. ще бъде наложена на TV7 заради скандалното изказване на Николай Бареков относно протестите на земеделците в София.

„Решихме, че има нарушение на Закона за радио и телевизия в частта създаване и разпалване на нетърпимост към гражданите“, заяви пред БНР председателят на СЕМ Георги Лозанов след заседание на Съвета.

„Но не заради това е нарушен законът, защото Николай Бареков е прав, че може да има всякаква критична гледна точка. Той е виновен заради негативно етикетиране на големи социални групи от населението“, подчерта Лозанов.

„В неговата реакция в един момент става дума за война, обявена от гражданите на селяните. Там има и призиви за драстични действия, за рязане на гуми, за палене на трактори, особено на фона на тези палещи се коли. Всичко това започва да звучи извън границите на тона, с който един журналист може да изкаже позицията си, защото той иначе има абсолютното право да има крайно негативно отношение към протестиращите и протеста“, обясни той.

По думите на Лозанов СЕМ ще наложи на телевизията глоба между 3000 и 20 000 лв., като точната сума още не е уточнена.

В ефира на TV7 Николай Бареков заяви:

„Ще оглавя гражданско движение срещу този боклук от провинцията, който задръсти София. Аз съм на 40 години, вчера телевизиите бяха пратили на площада репортерки на по 20 години, които не знаеха за какво става въпрос и доволно размахваха опашки. Не искам разюздани селяни да ми пречат да си изкарвам хляба. Лично ще отида и ще нарежа гумите на тези провинциалисти, ако не се ометат още днес от София. Навлязоха в наша територия, ще стане война града срещу селото, аз да не съм отишъл да си паркирам колата пред техните трактори на село. Поиграха си, побъзикаха се с оставките на Мирослав Найденов и Симеон Дянков, време е да си ходят и да работят на полето. Иначе ще режем гуми и ще палим трактори.“

#трактори #фермери #глоба #TV7 #Бареков #Николай Бареков #СЕМ #Лозанов #Георги Лозанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"