Цзинтао обеща на Китай социалистическа модернизация през 2013 г.

Цзинтао обеща на Китай социалистическа модернизация през 2013 г.
Обещанията на китайския държавен глават идват в момент, в който в страната се разпространява дръзко писмо, подписан от водещи юристи, учени и правозащитници, с което те призовават за политически промени. Снимка: ЕПА, архив
A A+ A++ A

През настъпващата 2013 г. Китай ще продължи да води политика на реформи и на откритост, заяви китайският президент Ху Цзинтао в новогодишното си обръщение.

Цзинтао каза, че през новата година китайският народ ще продължи да носи високо вдигнато знамето на социализма, но обеща и социалистическа модернизация през 2013 г., предаде „Дневник", позовавайки се на „Ройтерс".

В края на обръщението си, Цзинтао заяви, че международната ситуация продължава да е белязана от сложни и дълбоки промени, припомняйки, че мирът, развитието, сътрудничеството и взаимната изгода са нещата, към които се стремят всички държави.

Обещанията на китайския държавен глават идват в момент, в който в страната се разпространява дръзко писмо, подписан от водещи юристи, учени и правозащитници, с което те призовават за политически промени.

Всичките 73-ма души смятат, че Китай е заплашен от пропита с насилие революция, ако политическите реформи не бъдат осъществени.

С друго писмо 65 души също поискаха промени и настояха висши китайски комунистически чиновници да разкрият финансовите си авоари, защото според тях това било най-добрият начин да се сложи край на корупцията в Китай.

#президент на Китай #изявление #Ху Цзинтао #социализъм #писма #модернизация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"