Наплив от руски и британски туристи за зимния сезон

Наплив от руски и британски туристи за зимния сезон
Относно предстощия летен сезон, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев добави, че България ще продължи да бъде притегателна дестинация за чуждестранните туристи. Снимка: Sofia Photo Agency, архив
A A+ A++ A

За този зимен сезон се очаква ръст на туристите от важните за България пазари като Русия и Великобритания, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

В интервю за БТА Добрев каза, че предварителните записвания от туроператорите показвали увеличаване на руските туристи с около 9%, а заради тенденцията на записвания в последния момент, е възможно да има и повече, предаде Дарик.

Министъът добави, че с %5 са се увеличили и прииждащите в България британски туристи, според предварителните записвания и планираните чартърни полети на летища в София и Пловдив.

Повече ще бъдат и туристите от Полша и Дания, като традиционно България е атрактивна зимна дестинация и за Сърбия, Македония, Румъния и Турция.

„България продължава успешно да утвърждава името си на международната карта на ски дестинациите. Неотдавнашно проучване сред потребителските центрове в 27 европейски и северноамерикански курорта отрежда на Банско челно място като най-евтино място за зимен отдих. Тези данни ни дават основание за още по-оптимистични очаквания за предстоящата зима, „ заяви Добев.

Относно предстощия летен сезон, министърът добави, че България ще продължи да бъде притегателна дестинация за чуждестранните туристи, предлагаща качество и разнообразие на туристическите услуги и висока удовлетвореност от престоя.

Той прибави, че прогнозите са за продължаване на тенденцията за растеж на чуждестранните туристи и приходите от туризъм от последните години.

#министър на икономиката #енергетиката и туризма #Делян Добрев #туристи #Русия #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"