Костов иска обяснения от Бойко

Костов иска обяснения от Бойко
Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов поиска премиерът да каже в парламента какво се е договорил на заседанието на Европейския съвет на 9 декември в Брюксел. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съпредседателят на „Синята коалиция“ Иван Костов поиска премиерът да каже в парламента какво се е договорил на заседанието на Европейския съвет на 9 декември в Брюксел.

Костов посочи, че има различия между това, което е казал вътрешният министър Николай Младенов, който не е присъствал на съвета, и думите на канцлера Ангела Меркел след срещата, пред Бундестага, съобщи bTV.

Костов цитира Меркел, според която създаването на траен механизъм за преодоляване на кризата следва да се изтегли през 2012 г., а всички страни членки трябва да внесат капитала. Синият лидер отбеляза още, че според Меркел общата сума е 500 млрд. евро.

„Ако участват всички държави, делът на България е 3,5 млрд. евро“, посочи той. По думите му Меркел говори за реално внасяне на капитала.

„Ако се приеме вариантът, че става дума само за държавите от еврозоната, това означава за страната ни да се направи вход на зоната от 3,5 млрд. евро“, обясни Костов.

Затова според него има огромно значение с какво премиерът се е съгласил или договорил на този Европейски съвет.

„Не е израз на слабост Борисов да обясни пред парламента какво е договорил“, каза още бившият премиер и подчерта, че премиерът на Великобритания Дейвид Камерън, както и канцлерът Ангела Меркел, са го направили.

#България #Брюксел #канцлер #Ангела Меркел #премиер #Борисов #Бойко Борисов #Костов #Иван Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"