Клинтън в болница заради мозъчно сътресение

Клинтън в болница заради мозъчно сътресение
65-годишната Хилари Клинтън получи мозъчно сътресение по-рано този месец, след като припадна от обезводняване, докато се възстановяваше от стомашен вирус. СнимкА: ЕПА, архив
A A+ A++ A

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън е била приета в болница в Ню Йорк заради кръвен съсирек, образувал се в резултат на сътресение на мозъка.

Говорителят на Държавния департамент Филип Рейнс заяви, че при вторичен преглед лекарите на Клинтън са открили кръвния съсирек, образувал се след мозъчно сътресение, което тя е претърпяла преди няколко седмици, предадоха „Ройтерс" и „Асошиейтед прес", цитиран от БТА.

Рейнс добави, че държавният секретар е подложена на лечение с противосъсирващи средства, като ще остане под наблюдение в болницата за поне 48 часа.

„Лекарите й ще продължат да оценяват състоянието й, включително други въпроси, свързани с нейното мозъчно сътресение. Те ще определят дали има нужда от по-нататъшни действия", каза още говорителят.

65-годишната Хилари Клинтън получи мозъчно сътресение по-рано този месец, след като припадна от обезводняване, докато се възстановяваше от стомашен вирус.

Заради здравословните си проблеми тя беше принудена да отмени посещението си в Северна Африка и Близкия изток.

Клинтън не можа да присъства и на изслушване пред Конгреса във връзка с доклада за нападението срещу американското консулство в либийския град Бенгази.

Клинтън е държавният секретар, пътул най-много и според лекари, цитирани от Си Ен Ен, многобройните дълги полети могат да предизвикат образуване на кръвни съсиреци, което е възможно са е станало и с нея, пише ДПА.

#болница #Хилари Клинтън #съсирек #сътресение на мозъка #държавен секретар на САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"