Индия изпрати брутално изнасилената студентка

Индия изпрати брутално изнасилената студентка
Кратката церемония по кремацията премина при строга полицейска охрана само няколко часа след като тленните останки на 23-годишната студентка по кинезитерапия пристигнаха в Делхи от Сингапур, където тя почина. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Церемонията по кремацията на студентката, станала жертва на групово изнасилване, се състоя в неделя сутринта в индийската столица Делхи.

Престъплението – емблематично за насилията, на които са подложени жените в Индия, предизвика гневни протести в цялата страна и властите се опасяват от нови демонстрации.

Тленните останки на изнасиленото и пребито 23-годишно момиче бяха изгорени на погребална клада в съответствие с хиндуистката традиция в присъствието на семейството й и на политически представители, предадоха АФП и БГНЕС.

Кратката церемония премина при строга полицейска охрана само няколко часа след като тленните останки на 23-годишната студентка по кинезитерапия, поставени в позлатен ковчег, пристигнаха на летище Делхи от Сингапур, където тя бе откарана на лечение и където почина.

Родителите на момичето се срещнаха с индийския премиер Манмохан Сингх и с председателката на Партията на Конгреса Соня Ганди.

На 16 декември девойката, чието име не бе огласено и бе наречена условно „дъщерята на Индия", се качила в автобус, в който била нападната от шестима мъже. Те я изнасилват многократно, включително и с ръждив железен прът. Заедно със спътника й, който също е пребит, са изхвърлени на пътя.

Шестимата извършители вече са заловени. Цяла Индия иска за тях смъртно наказание.

Според официални данни, изнасилванията и груповите изнасилвания често се вършат при пълна безнаказаност в Индия, където 90% от 256 329-те престъпления с употребено насилие през 2011 г. имат за жертва една или повече жени.

#Индия #Делхи #автобус #изнасилване #Манмохан Сингх

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"