Нона Караджова оневинена за конфликт на интереси

Нона Караджова оневинена за конфликт на интереси
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Комисията за конфликт на интереси в парламента е оневинила министъра на околната среда Нона Караджова.

Караджова е оневинена по подозрения, че е облагодетелствала бившия си работодател чрез обществени поръчки, съобщава „Стандарт".

Срещу екоминистъра бе подаден сигнал, че е възложила на бившия си работодател Ботю Табаков и неговата фирма Е.К. ООД да разработи промени в Закона за управление на отпадъците, за които той е получил 82 хиляди лв. без ДДС.

Освен това тя е взела сина му на работа като експерт в министерството. Друга фирма на Табаков пък е сключила договор без обществена поръчка за 209 хил. лв. за изграждане на система за интегрирано управление на отпадъците в региона на Ямбол, се казва в сигнала.

В случая заподозряна в конфликт на интереси е шефката на предприятието за управление на отпадъци ПУДООС Г. Симеонова, която е била общински съветник в Ямбол.

Министър Караджова е отрекла да е била в каквито и да е правоотношения с Табаков. Пред комисията тя обяснила, че синът му е спечелил назначението си с конкурс. Конфликт на интереси не е открит и по отношение на Симеонова.

Договорът за отпадъците в Ямбол е подписан в началото на 2009 г. между МОСВ и кмета на общината. Община Ямбол е избрала изпълнителя след обществена поръчка.

След като комисията оневини официално Нона Караджова, депутати от мнозинството коментираха, цитирани от „Стандарт", че е "странно как сериозен орган като нея е подхванал явно подхвърлен компромат срещу екоминистъра".

#Нона Караджова #конфликт на интереси #министър на околната среда #обществени поръчки #Ямбол #Министерство на околната среда и водите #МОСВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"