Излизането на Алексей Петров от ареста увеличило разходите на МВР

Излизането на Алексей Петров от ареста увеличило разходите на МВР
Преди седмица Софийският апелативен съд (САС) освободи бившата барета, който беше обвиняем по делото „Октопод" срещу раганция от 10 хил. лева. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Разходите на МВР са се увеличили, откакто Алексей Петров е на свобода, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов

Преди седмица Софийският апелативен съд (САС) освободи бившата барета, който беше обвиняем по делото „Октопод" заедно с Антон Петров - Хамстера, Марчело Джотолов, Цеко Йорданов, Кирил Топалов и Янко Попов, обвинени за рекет и изнудване.

Петров бе пуснат окончателно от ареста срещу гаранция от 10 хил.лева.

По думите на Цветанов, сега се е отворила допълнителна работа на МВР, за да се планират „мероприятия за сигурността и спокойствието на всички свидетели", предаде БТА.

Цветанов смята, че ако всички институции са обединени и водени от обществения интерес и върховенството на закона, в България ще се живее прекрасно.

Съдът даде ход на делото на 12 декември 2011 г., а обвинителният акт от 200 страници беше внесен още на 7 ноември, след повече от година и половина разследване.

През последните месеца Алексей Петров бе под стража, но настанен в болница заради задрвословни проблеми.

Мярката, наложена от САС, бе гледана на закрито заседание на втора инстанция, тъй като процесът вече се разглежда по същество, като тя е и окончателна.

На 13 декември СГС измени мярката за неотклонение на Алексей Петров от най-тежката „задържане под стража" в „домашен арест".

Според съда и защитата прокуратурата не е положила нужното за установяване на обективната истина за това дали е оказвано въздействие на свидетелите по делото.

Още тогава един от наблюдаващите прокурори Светлозар Костов бе категоричен, че пускането на Петров от ареста не е провал, а „донякъде е изненада".

„Но знаете, по Коледа стават чудеса", пробави Костов.

СГС върна в ареста Алексей Петров на 3 май, веднага след показания на Пламен Устинов и Донка Митева, които заявиха, че соченият за глава на „Октопод" има е казал да лъжесвидетелстват по делото срещу него.

От тогава на няколко пъти адвокатите на Алексей Петров се опитват да изменят мярката му с мотива, че показанията не са проверени, но съдът отказва.

#САС #Софийски апелативен съд #домашен арест #Алексей Петров #Софийски градски съд #СГС #Пламен Устинов #Октопод #гаранция #арест #министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »