Цветанов: Жертвите на пътя са по-малко благодарение и на гражданската активност

Цветанов: Жертвите на пътя са по-малко благодарение и на гражданската активност
Над 400 човешки живота са били спасени и затова инициативите трябва да продължат, каза вътрешният министър. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

583 са жертвите на пътя за 2012 г., което е по-малко в сравнение с предишни години, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Цветанов присъства на връчването на призовете „Полицай на годината" за 19-ти пореден път, където допълни, че преди 1000 - 1050 са били загиналите на пътя, цитира думите му Информационна агенция „Фокус".

„Когато има празници или почивни дни, колегите винаги са на работа, за да могат да гарантират спокойствието и сигурността", каза Цветанов.

Той обърна специално внимание на помощта на неправителственият сектор в борбата с престъпността, на гражданските инициативи, както и на законодателните промени.

„Родителите са толкова активни, защото макар и загубили собствените си деца, те искат да направят всичко възможно, другите деца да не пострадат", коментира Цветанов.

Той посочи, че новата роля е била осигури политическа и парламентарна подкрепа, за да могат тези законодателни промени да бъдат факт.

Над 400 човешки живота са били спасени и затова инициативите трябва да продължат, каза вътрешният министър.

За първи път първата награда за „Полицай на годината" беше връчена на двама служители – инспекторите Калин Литов и Никола Павлов от отдел „Наркотици" към ГДБОП.

Втора индивидуална награда получи Димитър Желев от отдел „Разследване" към Национална полиция, а трета пак индивидуална награда получи инспектор Иво Костадинов от Гранична полиция – Смолян.

#министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов #жертви #път #катастрофи #неправителствен сектор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници