ГЕРБ, БСП, Синята коалиция и ЕНП се впускат в кампания за референдума

ГЕРБ, БСП, Синята коалиция и ЕНП се впускат в кампания за референдума
На 27 януари 2013 г. българските граждани ще трябва да отговарят с „да" или „не" на въпроса „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?". Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Четирима са участниците в информационно-разяснителната кампания за ядрения референдум.

Този четвъртък започна и информационно-разяснителната кампания за ядрения референдум, която ще приключи в полунощ на 25 януари.

На 27 януари 2013 г. българските граждани ще трябва да отговарят с „да" или „не" на въпроса „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?".

В подкрепа на изграждането на нова ядрена централа ще убеждава Инициативният комитет, в който участват депутати от БСП и съинициаторите на провеждането на референдума, като те ще бъдат представлявани от Стефан Воденичаров, предаде БНР.

Защитниците на тезата за развитие на българската енергетика чрез изграждането на нова ядрена централа са 76 депутати, предимно от управляващата партия.

Два инициативни комитета са срещу изграждането на нова ядрена централа – този на Синята коалиция, начело с депутата Иван Иванов, и този на Мария Капон - председател на Единната народна партия (ЕНП).

Партия „Зелените", която представя позицията на еколозите, не беше регистрирана заради недостатъчен легитимен брой подписи.

Въпреки това „Зелените" ще участват в агитацията срещу изграждането на нова централа чрез комитетите на Иван Иванов и Мария Капон.

ВМРО, която подкрепя изграждането на нова централа,  също не бе регистрирана. Организацията ще направи своя агитация чрез разпространение на клипове и брошури извън официалната кампания.

Информационно-разяснителната кампания може да се финансира със собствени средства, както и чрез дарения от физически лица. Анонимни дарения и финансиране от чужди правителства са забранени.

#Стефан Воденичаров #информационно-разяснителна кампания #ЕНП #референдум #кампания #Мария Капон #Иван Иванов #Единна народна партия #Синята коалиция #БСП #ГЕРБ #ВМРО #„Зелените"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"