Семейната ваканция на Обама се удари във „фискалната скала"

Семейната ваканция на Обама се удари във „фискалната скала"
Държавният глава ще съкрати почивката в родния си щат Хаваи и ще замине за Вашингтон вечерта в сряда, за да води преговори с републиканците за евентуален компромис по бюджетния казус. Снимка: fitsnews.com
A A+ A++ A

 И семейната ваканция на американския президент Барак Обама се удари във „фискалната скала".

Държавният глава ще съкрати почивката в родния си щат Хаваи и ще замине за Вашингтон вечерта в сряда, за да води преговори с републиканците за евентуален компромис по бюджетния казус, предадоха АФП и БГНЕС.

Белият дом съобщи, че президентът ще излети от Хаваи вечерта на 26 декември и имайки предвид часовата разлика, това означава, че той ще бъде в американската столица в четвъртък.

Въпреки продължилите седмици преговори, американският президент и опонентите му от Републиканската партия в Конгреса не успяха да се договорят за план за намаляване на дефицита, който да открие пътя за повишаване на данъците и автоматично намаляване на федералните разходи още от 1 януари.

В петък Барак Обама призова Конгреса да приеме бюджетен компромис с по-малък мащаб от разисквания в последните седмици, за да се избегне принудителното ограничаване на разходите, което според мнозина икономисти би върнало водещата икономика в света в рецесия.

„Това е нещо, което можем да разрешим, не изисква чак толкова усилия, просто трябва да направим необходимото," заяви Барак Обама ден след провала на спасителен план на републиканците в Камарата на представителите, който трябваше да предотврати сблъсъка с бюджетната скала.

Американският президент и семейството му заминаха на ваканция на Хаваите в петък вечер.

#САЩ #Барак Обама #Президент на САЩ #рецесия #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"