Роклите на Елизабет Тейлър счупиха рекорди в модата

Роклите на Елизабет Тейлър счупиха рекорди в модата
Бляскавите дизайнерски рокли на Елизабет Тейлър и инкустираните й със скъпоценни камъни и пера бюстиета бяха продадени за 2.6 милиона долара. Снимка: ЕПА
A A+ A++ A

Бляскавите дизайнерски рокли на Елизабет Тейлър и инкустираните й със скъпоценни камъни и пера бюстиета бяха продадени за 2.6 милиона долара в тръжна къща „Кристи“ в Ню Йорк вчера, 14 декември.

Вечерната разпродажба на дрехи от имението на актрисата, която почина тази година, продължи повече от три часа, като хора от Китай до Минесота наддаваха за „парченце“ от гърдероба на холивудската икона, пише „БизнесУийк“.

Всичките 67 артикула бяха продадени, а цените на някои от тях надвишиха началните си стойности над 60 пъти.

„Да притежаваш нещо, което е носила Елизабет Тейлър, последната от бляскавите, велики филмови звезди, е безценно“, каза Фърн Молис, моден колсулнтант, който присъстваше на разпродажбата.

„Това са хора колекционери. Да купиш дрехи от такава класа в днешни дни, е като да купиш произведение на изкуството – цената им ще върви само нагоре“, подчерта Молис.

Вчерашната разпродажба последва търга с бижутата на Тейлър, на който беше отчетена рекордната печалба от 137.2 млн. долара за два дни.

На търга беше продадена и 50.6-каратова перла, подарена на актрисата от съпруга й Ричард Бъртън. Цената на бижуто достигна 11.8 милиона долара.

Сензацията на търга вчера беше литография с автограф от Анди Уорхол от 1964 г., изобразяваща Елизабет Тейлър на червен фон, със зелени сенки и червено червило.

Надписът гласи: „На Елизабет, с много любов“.

Оценена на 30 000 до 50 000 долара, литографията се продаде за 662 500 долара.

Най-скъпите артикули обаче бяха рокля със сребърен брокат на Кристиян Диор и чанта към нея. Цената им удари 362 500 долара, като първоначално бяха оценени само на 6 000 долара.

Тази рокля актрисата е носила на годишния бал във Франция, организиран от Ги дьо Ротшилд и съпругата му.

#цена #бижута #разпродажба #търг #рокли #рокля #актриса #Тейлър #Елизабет Тейлър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »