Кокинов остава начело на софийската прокуратура

Кокинов остава начело на софийската прокуратура
ВСС избра сегашния ръководител на Софийска градска прокуратура Николай Кокинов отново да я управлява. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ВСС избра сегашния ръководител на Софийска градска прокуратура Николай Кокинов отново да я управлява.

Това ще бъде вторият мандат на Кокинов начело на най-натоварената прокуратура у нас, коментира БГНЕС.

Кандидатите за поста бяха трима, като освен Кокинов за административен ръководител на СГП се кандидатираха и районният прокурор на София Александър Налбантов, и следователят в Следствен отдел на СГП Бойко Атанасов.

В гласуването участваха 24 членове на ВСС. За това Кокинов отново да ръководи СГП гласуваха 15 от членовете на ВСС, за кандидатурата на Александър Налбантов гласуваха 8 от членовете, а за Атанасов само един.

Да бъде избран Николай Кокинов, призова и главният прокурор Борис Велчев. Той подкрепи неговата кандидатура, тъй като мисли, че Кокинов има успешен първи мандат.

Главният прокурор изтъкна, че има две много силни кандидатури. И към двамата имам най-добро лично чувство и професионална оценка, каза той.

„Александър Налбантов е качествен юрист, много добър административен ръководител и с много добро бъдеще“, посочи Велчев.

„В СГП обаче се гледат най-трудните дела и там има най-много напрежение, а Кокинов имал много успешен първи мандат“, отбеляза още той.

Велчев допусна все пак, че сигурно сегашният ръководител на СГП не е безгрешен, но е сложил тази прокуратура „на едни правилни релси“ и затова той лично няма колебание да го подкрепи за втори мандат.

По време на дебата, след като бяха изслушани кандидатурите, критично бе изказването на Нестор Несторов за сегашната работа на прокуратурата.

Несторов, който също е бил прокурор, включително и ръководител на градска прокуратура, посочи големия брой на оправдателните присъди. Той изтъкна в изказването си отрицателния ефект от медийните изяви на прокурорите, показните акции и арести, в които участват.

#СГП #Бойко Атанасов #Александър Налбантов #Борис Велчев #Главният прокурор #ВСС #прокуратура #Кокинов #Николай Кокинов #Софийска градска прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"