Израел и ООН се подготвят за падането на режима на Асад

Израел и ООН се подготвят за падането на режима на Асад
В понеделник специалният пратеник на ООН и Арабската лига в Сирия Лахдар Брахими започна преговори в Дамаск за постигане на мирно споразумение. Снимка: ЕПА
A A+ A++ A

Израел се подготвя за падането на режима на сирийския президент Башар Асад в страната, заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху.

По неговите думи, Израел и международната общност предприемат необходимите стъпки, за да се подготвят за "значителни промени" в Сирия, предаде БНР.

Нетаняху сподели опасенията, че Асад ще използва химическо оръжие срещу бунтовниците, както и че то може да попадне в ръцете на терористи.

Междувременноп елитни френски и американски части се придвижвали към йорданско-сирийската граница, за да защитят складовете с химическо оръжие при необходимост, отбеляза германското електронно издание „Фокус-онлайн", цитирано от БНР.

В понеделник специалният пратеник на ООН и Арабската лига в Сирия Лахдар Брахими започна преговори в Дамаск за постигане на мирно споразумение.

Той трябваше да бъде приет от сирийския президент Башар Асад, както и да има среща с вътрешната сирийска опозиция.

В неделя стана ясно, че САЩ и Русия са постигнали съгласие за изхода от конфликта в Сирия, започнал през март 2011 г.

Вашингтон и Москава са се договорили Асад да сдаде поста си срещу гаранции за сигурност на него, семейството му и най-близкото му обкръжение или общо на 142 души.

#Израел #ООН #Сирия #граница #Йордания #складове #оръжия #министър-председател на Израел #Бенямин Нетаняху #президент на Сирия #Башар ал-Асад #Специалелн пратеник на ООН и Арабската лига #Сирия #Лахдар Брахими #опозиция #Русия #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници