Египет чаква крайните резултати от референдума

Египет чаква крайните резултати от референдума
При потвърждаване на положителния резултат от националното допитване до два месеца в Египет ще бъдат проведени парламентарни избори. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Египет трябва да обяви официалните резултати от провелият се последните две съботи референдум за нова конституция.

Властите в страната бяха принудени да разделят националното допитване на две дати заради недостига на съдии, които да осъществяват контрола, тъй като по-голямата част от магистратите заявиха, че няма да изпълнят задълженията си в знак на протест срещу новата конституция.

Според предварителните резултати повече от 60% от гласувалите са дали вота си в подкрепа на новия основен закон, подкрепян от президента Мохамед Морси, отбелязаха Би Би Си и Информационна агенция „Фокус".

Според опозицията обаче проектът за нова конституция облагодетелства ислямистите, затова противниците на Морси настояват за разследване на твърденията за фалшификации.

Последователите на ислямистите на президента Мохамед Морси заявиха,че конституцията е жизненоважна за прехода към демокрация близо две години след отстраняването на Хосни Мубарак. По думите им тя ще осигури необходимата стабилност, която да помогне на крехката икономика.

При потвърждаване на положителния резултат от националното допитване до два месеца в Египет ще бъдат проведени парламентарни избори.

#Мохамед Морси #президент на Египет #референдум #Конституция #опозиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници