Премиерът: Жената до Станишев е по-опасен противник от него

Премиерът: Жената до Станишев е по-опасен противник от него
Името на Моника Йосифова, с която Сергей Станишев има дъщеря, стана обект на медийно внимание около скандала с австрийския лобист Петер Хохегер през март. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Жената до Сергей Станишев е много по-опасен противник от него, заяви премиерът Бойко Борисов в предаването „Всяка неделя" по „Нова телевизия".

„Станишев е късметлия, защото жената до него е много интелигентна и комбинативна (Моника Йосифова, годеницата на Сергей Станишев - бел. ред.)," коментира министър-председателят.

Името на Моника Йосифова стана обект на медийно внимание около скандала с австрийския лобист Петер Хохегер през март.

Тогава тя обяви, че ПР агенцията й има годишен оборот между 1,5 и 2,5 млн. лева, като е платила 1 730 000 лева данъци.

Тя обяви още, че е работила три поредни правителства – на Симеон Сакскобургготски, на Сергей Станишев и на Бойко Борисов. По думите й, агенцията й е изпълнявала проекти на Министерски съвет и на различни министертва, сред които финансовото и на регионалното развитие.

Към момента Моника Йосифова работела с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

На въпрос дали е единственият премиер, който храни семейството на противника си, премиерът отговори: „Тя е много по-опасен противник от него".

„Истинският контрол на медиите е в нейни ръце," посочи Бойко Борисов , а на въпрос на Кеворк Кеворкян защо не се намеси, премиерът отговори, че той и ГЕРБ не се месят в медиите.

„Безспорно съм по-обективен от Станишев, а той имаше нещастието да управлява в тройна коалиция. Неговите министри първо са искали разрешение от партийните си лидери и после от него. И на него съм му го казвал, при мен сега е лесно. Ама ГЕРБ и аз поехме цялата политическа отговорност," продължи Бойко Борисов.

На въпрос как ще коментира изказването на Сергей Станишев, че Бойко Борисов е издънка на БКП, премиерът заяви, че на негово място щял да си мълчи.

„Защото тази издънка го би на изборите три пъти. Аз спечелих и президентските, и парламентарните, и местните избори. Това е все едно да загубиш мача и да викаш, че си го спечелил," контрира премиерът.

Бойко Борисов отново повтори, че след следващите избори партията няма да участва в коалиция, защото според него коалицията е синоним на бягане от отговорност.

„Убеден съм в инстинкта на българския народ. Сигурно има по-добри политици от нас, по-талантливи и по-умни, но ние се научихме как да правим политика," каза премиерът.

#Бойко Борисов #премиер на България #„Всяка неделя" #Кеворк Кеворкян #Моника Йосифова #Сергей Станишев #Петер Хохегер #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"