Туитър класира 5 златни туита на 2012 г.

Туитър класира 5 златни туита на 2012 г.
Най-ретуитвано през 2012 г. е съобщението на американския президент Барак Обама от 6 ноември, след като спечели изборната надпревара за още един мандат. Снимка: storyboard.tumblr.com
A A+ A++ A

Микроблог мрежата Туитър събра златните туитове на отиващата си 2012 г.

Социалната мрежа класира петте туита, събрали най-много почитатели и генерирали най-много отговори, предаде БГНЕС

На челното място е съобщението на американския президент Барак Обама от 6 ноември, след като спечели изборната надпревара за още един мандат. Той написа в Twitter „Още четири години", придружено от снимката, на която прегръща съпругата си Мишел.

Барак Обама публикува съобщението си в микроблога минути преди да се качи на сцената и да заяви победата си. Само за часове то става най-„ретуитваното", споделено от хора в над 200 държави по целия свят - коментирано е от 810 000 потребители, а 300 000 са го направили свое „любимо".

Тийнейдж-звездата Джъстин Бийбър на 26 септември написа „Почивай в мир, Авалана. Обичам те".

Съобщението е придружено от снимка, на която певецът е с 6-годишната Авалана Роут, която почина вследствие на рядка форма на рак на мозъка. Към почитта на Джъстин Бийбър към малката Авалана се присъединиха 220 000 потребители.

Туитър отрежда третото място на американския футболист Ти Джей Ланг, чието съобщение събра 98 000 споделяния, а 28 000 потребители са го направили „любимо".

Футболистът написа на 24 септември след мач между „Сиатъл Сийхоукс" и „Грийн Бей Пакърс": „Върви по дяволите NFL... Глоби ме и използвай парите, за да платиш за обикновен съдия."

Този призив генерира безброй туитове, а играчи и фенове се стекоха в социалната мрежа, за да коментират съдийския скандал, довел до написаното от Ланг. Неговият коментар стана най-разпространяваният за нощта, както и за целия сезон на Националната футболна лига.

Олимпийският отбор на Великобритания също е в златната туит класация на социалната мрежа с поздрава към своите спортисти.

Team GB са генерирали 67 000 препрочитания и споделяния в мрежата на 12 август. След като за първи път от 1948 г. Летните олимпийски игри се проведоха в Лондон, домакините написаха в Туитър: „29 златни, 17 сребърни, 19 бронзови – завършихме на 3-о място в таблицата. Това е най-успешната ни Олимпиада от 104 години. Благодарим за подкрепата".

Петото съобщение от класацията е на Кючи Ямадера от 17 юни. Неговото съобщение за сватбата му с дубльорката на анимационни филми Ри Танака е споделено 68 000 пъти, с 6000 са го направили „любимо".

„Искам да съобщя тук: Аз, Кючи Ямадера, се ожених за г-ца Ри Танака... Щастлив съм, че срещнах такъв чудесен партньор. С нея успях да построя дом от усмивки и щастие," гласи съобщението.

Годината през Туитър освен златната класация на петте туита, обиколили света и приковали най-голямо внимание, са включени още няколко секции.

„Пулсът на планетата" подрежда най-големите разговори на годината около единични събития, които генерират голям брой на туитове и ретуитовете. Тук са най-големите събития през 2012 г., като Летните олимпийските игри, президентските избори в САЩ, наградите на MTV и корейската сензация Сай с „Gangnam Style", Супер Бол, ураганът „Санди", Европейското първенство по футбол и смъртта на Уитни Хюстън.

В Раздела „Само в Туитър" са класирани моментите, които могат да бъдат оценени „в един миг" или само „за един миг".

В тази секция намира място режисьорът Джеймс Камерън с „най-дълбокия си туит", след като стана третият човек в историята, който се спусна до най-дълбоката точка на земната кора - 11-километровата Марианска падина в Тихия океан.

Други поместени моменти са изстрелването на марсохода „Кюриосити" до Марс и изкуственото осеменяване на гигантската панда в Националния зоопарк във Вашингтон, както и новината, че херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън и принц Уилям очакват бебе.

Кампанията 2012 г. в Туитър не забравя и най-новите си последователи в раздела „Новите гласове". Това са хората, които са се присъединили към сайта през годината - от Папа Бенедикт XVI до Пеле и Сай.

Само преди дни сайтът за микроблогинг съобщи, че е надхвърлил бариерата от 200 милиона активни потребители.

„Сега има над 200 милиона активни потребители месечно на @twitter. Вие сте пулсът на планетата. Благодарим ви за подкрепата," написа сайтът.

#Туитър #Барак Обама #Президент на САЩ #Джъстин Бийбър #Олимпиада #Лондон 2012 #Евро 2012 #ураган „Санди" #Уитни Хюстън #Gangnam Style #Джеймс Камерън #„Кюриосити" #Кейт Мидълтън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"