„Булсатком" пак излъчва бТВ за празниците

„Булсатком" пак излъчва бТВ за празниците
Предложението е в следващите дни да се мине в режим на нормални търговски преговори, за да не бъдат ощетени абонатите, съобщиха от „Булсатком". Снимка: dtv-bg.com
A A+ A++ A

Сателитният оператор „Булсатком" ще възстанови излъчването на каналите от bTV Media Group в неделя.

Предложението е в следващите дни да се мине в режим на нормални търговски преговори, за да не бъдат ощетени абонатите, съобщи представителят на „Булсатком" Пламен Петков пред БГНЕС.

Договорите ще бъдат изпълнявани така, както са сключени – до 31 декември, добави той.

„Надявам се bTV Media Group да подходи разумно," призова Пламен Петков.

В същото време от медийната група разпространиха официално съобщение, в което се казва, че все още не е намерено разрешение на проблема с „Булсатком".

„За съжаление дори нямаме изразена добра воля и гаранции от страна на оператора за преустановяване на дискриминационното и некоректното поведение спрямо bTV Media Group. Независимо от това, само заради вас, верните наши зрители, връщаме сигнала си към „Булсатком" за предстоящите празници, считано от днес, 23 декември, 16 часа," пише още в съобщението на медийната група.

Излъчването на каналите на бТВ в мрежата на „Булсатком" и на 21 кабелни оператори от Българската асоциация на кабелните и комуникационни оператори (БАККО) бе преустановено в събота заради едностранно прекратяване на договора от страна на медията.

Според доставчиците от медийната компания въвели нови и неизпълними условия без наличието на прозрачна тарифа с ясни принципи на ценообразуване.

Според bTV Media Group причината за конфликта е системното неизплащане на задължения в големи размери.

#„Булсатком" #БАККО #бТВ #bTV Media Group #Пламен Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"