21 кабелни оператори спряха да излъчват бТВ

21 кабелни оператори спряха да излъчват бТВ
Сигналът ще бъде възобновен след погасяване на задълженията на „Булсатком" към bTV Media Group и успешното финализиране на преговорите с оператора за излъчването през 2013 г.
A A+ A++ A

21 кабелни оператори прекратиха излъчването на програмите на bТV Media Group в своите мрежи.

Причината е едностранно прекратяване на договорите от страна на бТВ, съобщиха от Българската асоциация на кабелните и комуникационни оператори (БАККО).

„Спирането на програмите бе неизбежно и не зависи от волята на предприятията, тъй като договорите са прекратени едностранно, без възможност за какъвто и да било избор на операторите," информират от БАККО.

Оттам обясниха, че конфликтът е възникнал, тъй като бТВ предлагат задължителен пакет от 6-те си програми, без възможност за закупуване на права върху една или няколко от тях.

Освен това от медийната компания въвели нови и неизпълними условия без наличието на прозрачна тарифа с ясни принципи на ценообразуване.

„Ако бъдат изпълнени исканията, ще трябва да се увеличат цените за крайните потребители," аргументират се кабелните оператори.

Ето защо от 3:00 часа на 22 декември абонатите на сателитния оператор „Булсатком" вече нямат достъп до каналите на bTV Media Group. В събота стана ясно, че същите са отношенията и между доставчика и ТВ7, чието излъчване също беше спряно.

Според bTV Media Group причината за конфликта е системното неизплащане на задължения в големи размери от страна на сателитния оператор.

„Булсатком" обаче отрича да има просрочени задължения „съгласно уточнените срокове в договора, подписан между двете страни". Според него „спирането на сигнала от страна на bTV Media Group би било нарушение на действащия към момента договор".

Телевизията твърди освен това, че „Булсатком" декларира и по-малък от реалния брой свои абонати, с което допълнително сериозно ощетява възможностите й за инвестиции в повече ново, качествено съдържание за зрителите. 

Сигналът ще бъде възобновен след погасяване на задълженията на „Булсатком" към bTV Media Group и успешното финализиране на преговорите с оператора за излъчването през 2013 г.

#БАККО #бТВ #bTV Media Group #„Булсатком"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"